Vannetanssi

Vannetanssi on nimensä mukaisesti tanssia vanteen kanssa, jossa jokainen tekee tanssistaan oman näköisensä. Puhutaan flowsta, jossa vannetanssija saa aikaiseksi yhtäjaksoisen virtaavan liikkeen vanteen kanssa. Moniulotteisuus ja säännöttömyys ovat ehdottomasti tämän lajin rikkaudet. Vannetanssin syntyessä 90-luvulla Yhdysvalloissa käytettiin isoja ja raskaita vanteita keskittyen enemmän keskivartalolla pyörittämiseen, mistä laji sai nimen vannetanssi. Vuosien saatossa laji on kehittynyt kovaa vauhtia ja nykyään vannetanssityylejä on monenlaisia!


Vannetanssi on ottanut tanssitaiteen, rytmisen voimistelun sekä sirkustaiteen lisäksi paljon vaikutteita myös muusta välinemanipulaatiosta. Vannetta ei pyöritetä vain keskivartalolla, vaan vanne pyörii myös käsissä ja jaloissa. Vannetanssi on erinomainen tapa pitää huolta niin kehostaan kuin mielestäänkin. Laji kehittää koordinaatiokykyä, tasapainoa ja rytmiä. Vannetanssi on helposti lähestyttävä laji, joka saa lähes poikkeuksetta hymyn kasvoille ja mielen iloiseksi. Useammalle lajin harrastajalle vannetanssi on voimauttavaa ja tuo tasapainoa arkielämään.

 

Vannetanssin aloittaminen on helppoa! Siihen tarvitset vain oman vanteen. Pääkaupunkiseudulla ja lähistöllä on säännöllisesti jameja, työpajoja sekä kursseja. Jos kaipaat lisätietoja, ota yhteyttä tai seuraa MoodforHoopin sivua Facebookissa.

Tervetuloa vannetanssin maailmaan!
MoodforHoop "Feel the Flow" vannetanssi.fi